Elverk

Vi kan inte hitta produkter som matchade urvalet.

Elverk - starka och kraftulla

Elverk, eller generatorer, producerar el.
Elverken producerar el med hjälp av bensin- eller dieselmotorer. Elverk används ofta på byggarbetsplatser, i husbilar, i fritidshuset och på lantgårdar. Elverk används speciellt ofta i fritidshus eftersom det är betydligt billigare att skaffa ett elverk än att dra direkt el till fritidshuset, dessutom håller de kvar strömmen fast det stormar och det blir strömavbrott i det vanliga elsystemet. Ett elverk är ett bra komplement till solpanelsbelysning eller att använda ihop med ett gasolkök.

Behöver du hjälp med att välja ditt elverk? Läs vår hjälpguide.

Till vilket behov behöver du ett elverk?

1. I vilket förhållande ska elverket vara (plats och miljö)?
I fritidshuset, på byggarbetsplatsen, vid ett speciellt evenemang eller kanske någon annanstans? Bekanta dig med vår guide över guide över val av elverk här.
2. Vem kommer att använda elverket (användarens kunskap)?
3. Vill du att elverket ska vara enkelt att flytta på eller kommer det att ha en fast plats?
4. Hur stor är belastningen (kW)?
5. Vilken typ av belastning är det (t.ex. värmeelement eller känsliga elektroniska apparater)?
6. Bör motorn gå på bensin eller diesel?
7. Behöver du möjligtvis ett passande inverterelverk för känsliga elapparater?
8. Vilken övrig utrustning behövs (t.ex. skyddsanordningar, parkoppling, automatstart mm)?

Väljer du ett bensin- eller dieseldrivet elverk?

Då du jämför elverk märker du säkert att ett bensindrivet elverk är förmånligare än dieselmodellerna. Ett dieseldrivet elverk blir och andra sidan billigare i längden, speciellt om det används mycket. Ett dieseldrivet elverk har även ofta längre livslängd än ett bensinelverk. När det gäller elverk lönar det sig att ta i beaktande tankens storlek och förbrukning. Små elverk kan ha en förbrukning på en halv liter i timmen medan vissa stora elverk kan slurpa i sig flera liter under samma tid.

Behöver du en digital inverter?

Om ditt elverk ska ge ström åt känsliga apparater (t.ex. tv, kylskåp, radio eller dator) rekommenderar vi varmt en digital inverter istället för ett standardelverk. En digital inverter producerar en jämnare ström (ren sinuskurva) än vanliga bensin- eller dieselelverk. Därför passar de för sådana apparater som är känsliga för ojämn ström utan kräver en lika "ren" ström som man får från det vanliga elnätet.

Ett bra elverk för fritidshuset är litet, möjligör laddning av batterier, det är enkelt att flytta på tack vare handtag och lättrullade hjul och de är lämpliga även för så kallade känsliga elapparater (TV, radio, dator osv.). Om du letar efter ett elverk för känsliga apparater (tv, radio, kylskåp osv.) finns t.ex. det tystgående KIPOR IG1000 elverket med digital inverter. Vårt mest populära elverk är utan tvekan Stanley SG 55000, med vilket du täcker elbehovet för hela fritidshuset eller villan.

Passa på och gör en beställning redan idag!

payments-logo
© 2022 Hobbyhallen.se