Elcyklar

5 artiklar

 1. Swoop elcykel MTB, 26
  -7000 Kr
  Just nu!
  Lagerflytt
  Kampanj
  Swoop elcykel MTB, 26"
  Swoop elcykel MTB, 26"
  Swoop elcykel MTB, 26" 19 999,00 Kr
  12 999,00 Kr
  • Högkvalitativ och mångsidig elektrisk mountainbike
  • Räckvidd upp till 65 km på en enda laddning
  • Fri leverans
 2. Swoop elcykel Fatbike Pro, 26
  -5000 Kr
  Just nu!
  Lagerflytt
  Kampanj
  Swoop elcykel Fatbike Pro, 26"
  Swoop elcykel Fatbike Pro, 26"
  Swoop elcykel Fatbike Pro, 26" 27 990,00 Kr
  22 990,00 Kr
  • Batteri: Samsung 48V/11,6AH 2900mAh
  • Räckvidd cirka 65 km
  • 48V/250W borstlös motor
 3. Swoop elcykel Fatbike, 26
  -6000 Kr
  Just nu!
  Lagerflytt
  Kampanj
  Swoop elcykel Fatbike, 26"
  Swoop elcykel Fatbike, 26"
  Swoop elcykel Fatbike, 26" 23 950,00 Kr
  17 950,00 Kr
  • 48V/250W motor med 5 assistansnivåer
  • LG:s 48V batteri med en räckvidd på upp till 65 km
  • Hydraulisk fjädring, Tektron skivbromsar och Shimano växlar
 4. Swoop elcykel MTB Pro, 27,5
  -5000 Kr
  Just nu!
  Lagerflytt
  Kampanj
  Swoop elcykel MTB Pro, 27,5"
  Swoop elcykel MTB Pro, 27,5"
  Swoop elcykel MTB Pro, 27,5" 27 999,00 Kr
  22 999,00 Kr
  • Mountainbike av hög kvalitet
  • 9 växlar
  • Räckvidd cirka 65 km
 5. Swoop elcykel Hybrid, herr 28
  -5000 Kr
  Just nu!
  Lagerflytt
  Kampanj
  Swoop elcykel Hybrid, herr 28"
  Swoop elcykel Hybrid, herr 28"
  Swoop elcykel Hybrid, herr 28" 24 999,00 Kr
  19 999,00 Kr
  • Aluminiumram
  • Lämplig för både stad och natur
  • Fri leverans

5 artiklar

Elcykeln är ett mer miljövänligt alternativ än en bil för affärsresor och också ett utmärkt val för fritidsaktiviteter.


Vi erbjuder gratis frakt på alla Swoop-elcyklar!

Elcyklar

Vanliga frågor om elcyklar

Vad är en elcykel och hur fungerar den?

Skillnaden mellan en elcykel och en vanlig cykel är att en elcykel är utrustad med en elmotor som hjälper dig att ta dig fram och uppmuntrar dig att cykla längre sträckor, oavsett din kondition. Att cykla på en elcykel ger dig ett bra träningspass, men elmotorn hjälper dig att cykla med lätthet.

Elmotorn kan ge cykeln en maxhastighet på cirka 25 km/h. Så det krävs trampning för att nå högre hastigheter än så. I trafiken klassas elcyklar som vanliga cyklar, så när du kör en elcykel måste du följa trafikreglerna för cyklister.

Motorn i en elcykel kan i bästa fall hjälpa till att färdas upp till cirka 65 kilometer på en enda laddning, och varje användare kan välja den assistansnivå som passar honom eller henne bland en rad olika alternativ. Det är enkelt att ladda elcykelmotorns batteri med hjälp av den laddningskabel som följer med cykeln. Du kan till och med låta din elcykel ladda under dagen på jobbet.

Elcykelns motor startar och fungerar bäst när du trampar. Motorn är därför utformad för att hjälpa dig att cykla. Om pedalerna inte vrids ordentligt utan endast för att starta motorn kan batteriet snabbt ta slut.

Varför en elcykel och vilka är fördelarna?

Med en elcykel kan du förflytta dig smidigt och snabbt från en plats till en annan. Jämfört med vanlig cykling är det lättare och mindre fysiskt krävande att cykla på en elcykel. Det gör att du kan trampa långa sträckor med lätthet och även uppförsbackar känns lättare att förhandla. Det är lätt att cykla till jobbet eller till affärerna, till exempel.

Att investera i en elcykel är ett ekonomiskt klokt köp. Att köra bil kostar pengar för många saker, till exempel bränsle, underhåll och parkering. Även när det gäller kollektivtrafiken kan kostnaden för en månadsbiljett uppgå till hundratals euro. Kostnaden för en elcykel är därför lägre än kostnaden för att köra bil eller använda kollektivtrafiken om du är angelägen om att använda den för flera resor.

Du kanske inte kan resa lika långt som med en bil till exempel, men det är en bra investering eftersom den inte kräver komplicerat underhåll och tar mycket mindre plats än en bil eller motorcykel.

Förutom de ekonomiska fördelarna är elcyklar bra och hälsosam motion, roliga att åka och undviker trafikstockningar i stadsområden. Det är också lätt att ladda batteriet, så på det hela taget är en elcykel ett flexibelt och bekvämt transportmedel.

Hur väljer jag rätt elcykel för mig?

När du väljer en elcykel bör du tänka på hur ofta och hur mycket du planerar att använda den. Om du planerar att använda elcykeln till exempel ett par gånger i veckan för att handla kan enklare och billigare modeller passa dig. Om du däremot planerar att använda din elcykel upprepade gånger och mycket ofta är investeringen i kvalitet uppenbarligen värd att göra.

Dyrare elcykelmodeller har vanligtvis bättre tekniska egenskaper för ett brett användningsområde. Dyrare alternativ inkluderar ett kraftfullare batteri, motor, fler växlar, bättre tekniska lösningar och en bekvämare körupplevelse. Hållbarhet är också en viktig aspekt, för vem vill inte ha ett så hållbart och pålitligt fordon som möjligt.

Hobbyhallen Swoop elcyklar finns i modellerna City, Hybrid, MTB och Fatbike. City elcyklar är snygga stadscyklar för pendling och fritidscykling i stadsmiljöer. Hybrid är en mångsidig elcykel för både stad och väg. MTB:n är utformad för mountainbikecykling, med fjädring och bredare däck för att göra det smidigare att ta sig fram i naturen. Fatbike har, som namnet antyder, riktigt tjocka däck, vilket gör den lämplig för de mest utmanande terrängförhållandena och även för vintercykling.

payments-logo
© 2021 Hobbyhallen.se