Vattenlöpning

1 Artikel

 1. Deep Sea Vattenjoggbälte
  -250 Kr
  Till 24.4
  Mega
  Vårrea
  Deep Sea Vattenjoggbälte
  Deep Sea Vattenjoggbälte
  249,00 Kr
  499,00 Kr
  • Mjuk skumstruktur
  • Användarens max midjemått 120 cm.
  • Välformad

1 Artikel

Är vattenlöpning enbart för gamla tanter? Nej, verkligen inte! I vattenlöningen sammanslås både pulsträning samt utvecklingen av musklerna.

Den passar tränare med olika bakgrunder och kan tex underlätta regressionen på proffs-idrottare. Dessutrom är det effektivt att under viktkontroll röra på sig i vatten med ett vattenlöpningsbälte, då man förbrukar energi betydligt snabbare i vatten än på land.

Till vattenlöpning behöver du endast passligt djupt vatten och ett vattenlöpningsbälte. Du kan utöva denna gren både i naturliga vatten som i en simbassäng.

Vattenlöpning

Vattenlöpning är ett effektivt träningspass eftersom vatten är nästan tusen gånger tätare än luft. Det är också en effektiv form av rehabilitering och skonsamt för lederna. Vid vattensprint förflyttar sig simmaren vertikalt i vattnet samtidigt som han eller hon utför löpmanövrer under vattnet. Det är lätt att komma igång, eftersom den enda utrustning som behövs är ett bälte för vattenlöpning och det finns ett bassängområde för vattenlöpning i nästan alla simbassänger, eller i naturliga vatten om du vill. Vattenlöpningsbältet fästs vid midjan på midjans högsta punkt över korsbenet. Det är viktigt att bältet har rätt storlek och att det sitter tillräckligt hårt fast så att det inte stiger upp mot armhålorna när man rör sig i vattnet. Det är också viktigt att ta hänsyn till att vattenlöpningsbältet inte flyter på samma sätt som en flytväst.

En mängd olika motståndsutrustningar kan ge din träning extra utmaning och ytterligare förbättra din allmänna kondition och muskeluthållighet. Vattenlöpningsskor och handskar är också ett bra komplement.

Rätt teknik för vattenlöpning

Vattenlöpning är ingen svår sport, men det är viktigt att lära sig rätt vattenlöpningsposition från början. Det är bra att hålla din löparställning rak. Benens rörelser liknar dem vid löpning, var särskilt uppmärksam på att knäna är tillräckligt höga och att benet förs tillbaka ordentligt när du sparkar bakåt. Beroende på din konditionsnivå kan du använda en skopande rörelse med armarna eller, om du föredrar det, helt utelämna armrörelserna.

payments-logo
© 2022 Hobbyhallen.se