Pilatesbollar

2 artiklar

 1. Eco Body Gymnastikboll 75cm
  -150 Kr
  Till 29.5
  Mega
  sommar
  rea
  Eco Body Gymnastikboll 75cm
  Eco Body Gymnastikboll 75cm
  249,00 Kr
  399,00 Kr
  • Hög kvalitet
  • Hållbar
  • Övningar för musklerna i mellankroppen
 2. Eco Body Gymnastikboll 85cm
  -200 Kr
  Till 29.5
  Mega
  sommar
  rea
  Eco Body Gymnastikboll 85cm
  Eco Body Gymnastikboll 85cm
  299,00 Kr
  499,00 Kr
  • Hög kvalitet
  • Hållbar
  • Övningar för mellankroppen

2 artiklar

Gymnastikbollar är hemmatränarens absoluta favoritredskap. Bollträning utvecklar förutom musklerna även kroppskontrollen, mellankroppens djupa muskler samt balansen.

Gymnastikbollen passar även som stöd för strechning och hela kroppsvården.

Utöver träningen lämpar sig gymnastikbollen till något annat mycket vardagligt. Hur skulle det vara ifall du bytte ut din arbetsstol mot en gymnastikboll och tar ut allt av arbetet på jobbet? Att sitta på en gymnastikboll förhindrar ryggproblem, förbättrar hållningen och utvecklar balansen betydligt.

 

GYMNASTIKBOLLAR

Hos oss hittar du passliga bollar för pilates- och fitness-träningen

Fitnessbollen är just den stora och mjuka gummibollen som du tänker på när du hör talas om en gymnastikboll. Bara genom att sitta på bollen är bra träning eftersom man aktiverar mag- och ryggmuskler som inte annars kommer mycket i användning, bara genom att balansera på bollen. Bollen fungerar, förutom som ett perfekt aktivt träningsedskap, även som tex surrogat för arbetsstolen. På detta sätt utvecklar du märkbart din balans, mag- och ryggmusklerna samt hållningen. De sk "korsettmusklerna" utvecklas och du får en vacker hållning.

Med pilatesbollen kan du öka effekten på pilatesträningen och utveckla din koncentration och din koordinatförmåga. Bollen används ofta till att utveckla den mycket omtalade bäckenbottenmuskulaturen, men lämpar sig också till att sträcka på ryggen och för olika balansövningar.

 

En hurdan gymnastiboll skall jag välja?

Vi på hobbyhallen.se vill guida våra kunder för att just ni kan välja de för er passliga träningsredskapen, så att träningen skall vara så effektiv som möjligt, men samtidigt enkelt för att träningsivern skall hållas uppe och inte dö ut pga dåliga erfarenheter av sekundära redskap.

Här nedan ser du en riktgivande tabell för att hitta en gymnastikboll av rätt storlek.

Om du är under 171 cm lång, välj en boll med diametern 65 cm.

Om du är 171-186 cm lång, välj en boll med diametern 75 cm.

Om du är över 186 cm lång, välj en boll med diametern 85 cm.

En liten rekommendation: En ny och oanvänd boll lönar sig att fylla till en början endast till 80%, och vänta med den första träningen ca ett dygn. Efter detta kan du fylla bollen till dess rätta mått. På detta sätt ger du bollen tid att forma sig och bli van med sin användningsform, samtidigt som du minimerar risken att bollen går sönder.

payments-logo
© 2022 Hobbyhallen.se