Padelracket

2 artiklar

 1. Core padelbollar 3-pack
  Core padelbollar 3-pack
  Core padelbollar 3-pack
  149,00 Kr
  • En uppsättning av 3 bollar
  • Diameter: 63,5-65 mm
 2. Core padelboll, set med 30 bollar
  -200 Kr
  Till 29.5
  Mega
  sommar
  rea
  Core padelboll, set med 30 bollar
  Core padelboll, set med 30 bollar
  Core padelboll, set med 30 bollar
  799,00 Kr
  999,00 Kr
  • Stort padelballset
  • 30 bollar i en uppsättning
  • Fri leverans

2 artiklar

Padel är ett racketspel som är en kombination av tennis och squash. Sportens popularitet har ökat de senaste åren. Padel är lämplig för entusiaster i alla åldrar och nivåer, och att lära sig det kräver inte tidigare erfarenhet av racketspel.

I vårt urval hittar du utrustning av hög kvalitet för att starta en hobby eller för en mer erfaren spelare. Vi erbjuder gratis leverans för alla beställningar över 500kr!

Vanliga frågor om padelracketar

En padelracket är ett måste för dig som vill spela padel. Utrustningen är en viktig del om du vill kunna hålla fast vid ditt intresse. En padelracket som passar dig som hand i handske blir därför ett av dina smartaste inköp. Det finns flera alternativ att välja mellan. Både för dig som aldrig tidigare spelat och för dig som hållit på ett tag. Padel är en sport för alla nivåer av spelare och du behöver inte kunna något innan du börjar. Det är en sport som alla kan vara vinnare i. Bara genom att köpa dig en padelracket är du en målmedveten vinnare. Redo för utmaningen.

Vilken padelracket ska jag välja?

Det finns tre varianter av padelracket när det gäller formen. En rund padelracket är populär då den passar alla nivåer. Den har en låg balanspunkt och kontrollerade slag. Diamantformade brukar vara mer framtunga, vilket beror på att de har en högre balanspunkt. Passar dig bra som har spelat ett tag och tycker dig ha bra kontroll på läget. Droppformade är en mix av de båda andra och passar dig som vill växla mellan defensiva och aggressiva slag.

Vad skiljer padelracket för dam respektive herr?

Det enda som skiljer en padelracket för dam från en padelracket för herr är att det är olika vikt på dem. När du köper padelracket för herr kommer du att få en som är lite tyngre. Det innebär att du kan få mycket mer tyngd i dina slag, men samtidigt är det lite svårare att manövrera i en del lägen. En padelracket för dam är följaktligen lite nättare att hantera men har då nackdelen att det även är lite svagare i ett aggressivt slag. Du väljer självklart den racket som passar dig som person och spelare bäst.

Hur är en padelracket uppbyggd?

En padelracket består av ett kompositmaterial. Det är styva och starka fibrer som inte smälter samman med varandra om det inte finns ett bindemedel. Oftast använder man plast för att binda samman allt. En padelracket är alltså gjord av komposit där man borrat fullt med hål. Tack vare hålen kan man få till en aning fjädring i en padelracket. Använder man sig av hål, istället för strängar som på en tennisrack, blir slagen stummare vilket är meningen i padel. När bollen träffar ytan blir det alltså ett både dovare och mindre fjädrande slag. En normal padelracket är uppbyggd med ungefär fyra centimeters tjocklek. Bygger man lite tjockare får man en tyngre padel.

payments-logo
© 2022 Hobbyhallen.se