Spabad

1 Artikel

 1. Lykke Spabadslock Nordic
  KAMPANJ
  Just nu!
  Mega
  sommar
  rea
  Lykke Spabadslock Nordic
  Lykke Spabadslock Nordic
  Lykke Spabadslock Nordic
  5 499,00 Kr
  • Håller vattnet i ditt spabad varmt
  • Lämpligt för alla Nordic spabad
  • Gratis leverans

1 Artikel

Letar du efter lite lyx eller en plats för att lugna ditt sinne mitt i den hektiska vardagen? Med ett spabad har du en lösning där du kan låta kropp och själ slappna av från vardagens svårigheter. Lite lyx i vardagen!

Lykke spabaden är speciellt utformade för nordiska förhållanden. De är därför kvalitets-spabad som är perfekta för året runt-användning i Sverige! Spabaden är tillverkade av högkvalitativa material och är mycket enkla att installera: spabadet levereras komplett och klar att användas, och det krävs inga VVS-arbeten eller anslutningar för att ta spabadet i drift, utan bara en elektriker.

Lykke spabad alltid är redo att användas, eftersom du inte behöver fylla på poolen varje gång: öppna bara spabadslocket och hoppa ner i det varma vattnet!

Vi erbjuder också gratis leverans för alla spabad!

Spabad

Vanliga frågor om spabad

Vad är fördelarna med ett spabad?

Ett spabad ger dig en lyxig stund i din vardag och hjälper dig att slappna av mitt i en hektisk vardag. Faktum är att avkoppling av kropp och själ är en av de viktigaste fördelarna med ett spabad utomhus. Du kan lämna världen omkring dig och stressen bakom dig för en stund genom att ta ett dopp i en härligt varm utespa!

Spabad utomhus har också positiva hälsoeffekter. Det varma vattnet vidgar blodkärlen och förbättrar därmed blodcirkulationen. Dessutom kan spabadets strålar och munstycken användas för att uppnå en avslappnande effekt, även på en stel rygg, och hjälpa kroppen att slappna av ännu mer.

Den varma jacuzzin är också ett trevligt tillfälle för familjen, vännerna eller till och med en middagsbjudning. Ett varmt spabad är en trevlig plats att sitta på kvällen och diskutera dagens händelser med familj och vänner.

Hur väljer man ett spabad?

Innan du börjar fundera på att köpa ett spabad finns det några saker att tänka på. Detta kommer att göra ditt köp enklare och se till att du köper det perfekta utespan för dig.

Åtminstone ta hänsyn till följande:

 • Placeringsplats: På bakgården, på toppen av en terrass, inbäddad i en terrass eller till och med inomhus? Tänk i förväg på var du vill placera ditt spabad utomhus och vad du behöver av platsen. Kontrollera den valda platsens bärförmåga och grundläggning.
 • Storlek och syfte: Hur många badande ska spabad rymma? Kommer spabad att användas endast för personligt bruk, vid enstaka tillfällen? Eller letar du efter en jacuzzi för hela familjen eller för ett större antal gäster? Tänk i förväg på antalet potentiella användare så att du kan köpa rätt storlek på spabadet för dina behov!
 • Utformning: Spabadet finns både med enbart sittplatser och med sittplatser och liggplatser. Tänk på hur du vill att ditt spabad ska se ut.
 • Tillbehör: Det finns många tillbehör till spabad. Om spabadet ska användas året runt är det också lämpligt att redan från början köpa ett spabadslock för poolen. Dessutom gör en spabadstrappa och en spabadslyftare din poolupplevelse ännu bekvämare, så dessa är också värda att tänka på.
 • Budget: Det finns fler modeller av spabad och därmed fler prisklasser, så titta först på vad du vill ha av en pool och se sedan om du kan hitta en som passar din budget.

Hur mycket el förbrukar ett spabad?

Ett spabad förbrukar vanligtvis cirka 300-500 euro per år, beroende på poolens storlek. Andra faktorer som påverkar elförbrukningen är bland annat hur mycket poolen används, vattentemperaturen och temperaturinställningarna, vädret samt användningen och passformen av det spabadslocket.

Hur ska spabadet placeras?

Av säkerhetsskäl ska spabadet installeras på golvet eller på en annan plan yta som säkert kan bära vikten av ett fullt spabad. Underlaget måste vara fast, plant, helt horisontellt och tjälfri mark. Spabadets underlag kan till exempel vara av betong, tegel, stenplattor eller trä. Underlaget måste helt enkelt vara tillräckligt starkt för att bära upp poolens vikt med fullt vatten och människor utan att sjunka eller böjas.

Se dessutom till att det finns tillräckligt med utrymme runt poolen för olika underhållsåtgärder och tillbehör.

Hur ofta bör man byta vatten i spabad?

Vattnet i Lykke spabadet ska bytas var 3-4 månad, beroende på hur mycket du använder det och ditt eget mående. Det finns ingen anledning att byta poolvatten oftare än så, eftersom det effektiva filtersystemet och ozonatorn håller vattnet rent och klart.

Hur underhåller man ett spabad?

Om du ägnar några minuter i veckan åt att underhålla din pool kan du hålla den i gott skick i många år!

Om spabadet används ofta är det bra att rengöra filtret en gång i veckan. Rengör dock filtret minst en gång i månaden. Ta bort filtret och rengör det genom att skölja det ordentligt med vatten. Om användarna tvättar sig med vatten innan de går in i spabadet kommer vattnet och filtret att vara renare längre. Dessutom bör själva filtret bytas ut 2-4 gånger per år. Det är lämpligt att byta filter samtidigt som man byter ut vattnet i spabadet.

Skydda spabadet från att frysa när temperaturen är kall genom att hålla det anslutet till strömförsörjningen och fylla det med tillräckligt med vatten (som vid normal användning). Töm inte badet i onödan eftersom det kan orsaka frysskador. Om poolen flyttas bör den dock tömmas om den flyttas. Se i så fall till att tömma poolen helt och hållet, inklusive rören.

Vattenvärdena har störst inverkan på spabadets vattenkvalitet. Om du håller värdena på rätt nivå är det lättare att hålla vattnet friskt och rent. Det idealiska pH-värdet är 7,2, men det kan variera mellan 7,0 och 7,6. Dessutom stabiliserar en optimal alkalinitets nivå (80-120 mg/l) i vattnet pH-värdet och bidrar till att hålla pH-värdet på rätt nivå.

Vilka tillbehör bör man köpa till sitt spabad?

Jotta pidät veden puhtaana ja lämpimänä pidempään sekä vähennät lämmityskFör att hålla vattnet rent och varmt längre och för att minska uppvärmningskostnaderna är det alltid en bra idé att köpa ett spabadslock för poolen. För ökad bekvämlighet och användarvänlighet kan du också använda en spabadslyftare för att enkelt ta bort överdraget från utespan. Kom ihåg att även använda spabadstrappor, så att det blir lättare och framför allt säkrare att ta sig in och ut ur poolen. Glöm inte heller reservdelarna till din utespan, som kommer att hålla din spabad i toppskick i många år framöver!
payments-logo
© 2022 Hobbyhallen.se