Foam roller

6 artiklar

 1. Eco Body Foam Roller Pilatesrulle 90cm
  -200 Kr
  Till 29.5
  Mega
  sommar
  rea
  Eco Body Foam Roller Pilatesrulle 90cm
  Eco Body Foam Roller Pilatesrulle 90cm
  399,00 Kr
  599,00 Kr
  • Fullång 90cm massagerulle
  • Till pilates och kroppsvård
  • Lämpar sig för nybörjaren
 2. Eco Body Foam Roller Pilatesrulle 60cm
  -150 Kr
  Till 29.5
  Mega
  sommar
  rea
  Eco Body Foam Roller Pilatesrulle 60cm
  Eco Body Foam Roller Pilatesrulle 60cm
  349,00 Kr
  499,00 Kr
  • Kanske Sveriges populäraste pilatesrulle
  • För joga och kroppsvård
  • Mjukt material
 3. Eco Body Foam Roller Pilatesrulle, Masserande
  -300 Kr
  Till 29.5
  Mega
  sommar
  rea
  Eco Body Foam Roller Pilatesrulle, Masserande
  Eco Body Foam Roller Pilatesrulle, Masserande
  299,00 Kr
  599,00 Kr
  • Effektiv återhämtning
  • Stimulerar ytcirkulationen
  • #Ecobody
 4. Eco Body ZenRoller Massagerulle
  -200 Kr
  Till 29.5
  Mega
  sommar
  rea
  Eco Body ZenRoller Massagerulle
  Eco Body ZenRoller Massagerulle
  199,00 Kr
  399,00 Kr
  • Favoritnyhet från EcoBody!
  • ZenRoller med darrningsfunktion
  • Fri leverans!
 5. Eco Body Djupmassagerulle
  -150 Kr
  Till 29.5
  Mega
  sommar
  rea
  Eco Body Djupmassagerulle
  Eco Body Djupmassagerulle
  349,00 Kr
  499,00 Kr
  • Effektiv kroppsvård
  • 31cm x 13cm
  • #EcoBody
 6. Eco Body Fascia DuoBoll12cm
  -200 Kr
  Till 29.5
  Mega
  sommar
  rea
  Eco Body Fascia DuoBoll12cm
  Eco Body Fascia DuoBoll12cm
  199,00 Kr
  399,00 Kr
  • Storlek 25 x 12 x 12 cm
  • Vikt ca 65 g
  • Material hållbart EPP

6 artiklar

Foam Roller (eller pilatesrulle) är det perfekta redskapet till en självständig träning av muskulaturen. Foam Rollers passar såväl till joga, pilates, inom fysioterapin, för rehabilitering samt till den vardagliga muskelträningen.

Foam Roller-övningar försnabbar återhämtningen efter ett idrottligt utförande, minskar skador, utvecklar rörligheten och - det bästa av allt - avslappnar kroppen precis som en riktig massör gör. Rätt använd kan en Foam Roller fungera som ersättning till en massagestund.

Proffs-idrottare och muskeltränare har använt sig av Foam Rollers dvs Pilatesrullar redan flera år. Nu när Foam Rollers är tillgängliga för alla, varför inte ta med den som en del av din egen träning?

Foam Rolles från Hobbyhallen är pga sin form mycket effektiva. De försnabbar blodomloppet i kroppen, sköter om bindväv och helar din ämnesomsättning.

Hur använder jag Foam Roller eller Pilatesrulle?

Det är väldigt enkel att använda Foam Roller! I sin enkelhet placeras rullen på golvet eller på pilatesmattan och muskelgrupperna rullas på den med hjälp av vikten från den egna kroppen. Genom att använda olika positioner kan man reglera styrkan på massagen. Med dessa instruktioner kommer du igång!

Lår

Placera Foam Rollern stadigt på golvet, sitt på den och lyft vristen över knäet. Rulla låret fram ocoh tillbaka. Var försiktig med att göra för stora rörelser, så du inte faller av Foam Rollern. Genom att balansera överkroppen, hittar du de ställen som behöver massage. Stanna inte upp vid enbart en övning. Rulla några minuter och växla sedan lår. 

Lårmuskeln 

Låt Foam Rollern fortfarande vara på golvet, men sväng dig själv på mage. Ställ dig i samma postions som när du gör "plankan", dvs sätt tårna  och armbågarna i golvet. Form Rollern blir naturligt under dina lår. Rör dig med hjälp av händerna upp och ner. När du hittar det sjuka området, kan du koncentrera dig på det en sgtund. Akta dig från att rulla på knät eller lårbenet. Ifall du vill öka på motståndet, lyft det vänstra benet över den högra vristen och rulla ett ben i taget. Byt ben efter några minuter.

Baklåret

Sväng dig igen på rygg och placera Foam Rollern under baklåret. Luta dig bakåt samtidigt som du stöder med händerna (stjärten i luften). Rulla mellan skinkorna och knävecket. Öka på motståndet genom att lyfta upp hälarna eller genom att lägga ena benet på det andra i kors. Kom ihåg att även spänna mellankroppen!

Övre ryggen

Lägg dig på rygg och placera Pilatesrullen ungeför under skulderbladen. Foam Rollern lämpar sig inte för massage av nedre delen av ryggen, så försök undvika detta. Lyft stjärten, sätt händerna bakom nacken och rör dig själv i lugn takt med hjälp av fötterna. Rullen rör på sig mellan mitten av ryggen och den övre delen av ryggen. Ifall du inte varit på massage på ett tag, kan du bli överraskad av hur känningarna efter Foam Rollern kan variera från en svag smärta till en himmelsk avslappning. Du kan minska motståndet med att stöda postionen genom att hålla händerna i golvet. 

Kroppens sidor

Placera rullen vid armhålan och lägg dig på sidan på den. Balansera ställninen genom att böja det undre benet och genom att placera den övre armens hand på golvet framför bröstet. Sträck med den undre armen över huvudet och rör på rullen från axeln till halva sidan av kroppen. Öka motståndet gemon att märkbart lyfta den undre armen och lyft midjan fri från golvet.

 

 

payments-logo
© 2022 Hobbyhallen.se