Approachingdisk

Approachingdiskar dvs midrange

Midrange-frisbeen används oftast till ett medellångt kast, när man vill närma sig korgen.

Deras profil liknar putterns men är lite tunnare och har en tjockare kant, med vars hjälp frisbeen flyger längre.

I den kunniga kastarens hand flyger en draiver längst och med en midrange fortsätter man närmare korgen.

Midrangediskar är lite enklare att hantera än drivers pga deras helhetstjocklek samt kantens tjocklek.

Midragediskar används oftast till 50-100 meters kans beroende på kastaren.

Fri levernans på order över 500 KR!

Det finns inga produkter som matchar urvalet

Att hitta den bästa midrangedisken

Den under-och överstabiliteten är viktiga termer när det gäller att bestämma flygbanan hos en midrangedisk. När en högerhänt spelare kastar en backhand, försöker frisbeen svänga sig till vänster i slutet av den naturliga flygbanan. Ju mer frisbeen svänger till vänster, desto mer mer överstabilitet får den.

Ett kast med överstabilitet kräver god teknik och hög starthastighet, och är oftast de mer erfarna och proffsens val. För dem erbjuder överstabiliserade kast en tryggare flygbana även i sämre väder. De understabiliserade kasten är enklare att kasta då de inte får ett högerhänt kast att börja svänga till vänster och flyger således längre.

Frisbeens vikt

 

När en nybörjare väljer en midrangedisk finns det tre alternativ att välja mellan: 150 class, 151-164 gram eller 165-169 gram. Proffs och erfarna spelare väljer från denna klass oftast de tyngsta dvs 170-180 gram, eftersom de förstår sig på deras flygbana och hur disken beter sig under kastet. De tyngsta midrangediskarna berörs inte ens av de hårdaste vindarna.

Disken plastkvalitet

Frisbeegolfens plastdiskar är gjorda av plast och deras kvalitet varierar stortt. När man väljer disk är det bra att bestämma ifall man väntar sig ett bättre grepp eller en bättre hållbarhet. I de dyrare diskarna sammankommer oftast dessa bägge. Det kan dock finnas skillnad i deras flygfunktion. Den bästa plastblandningen hittar du endast genom att testa olika diskar.