SUP-brädor

Stand Up Paddling dvs SUP-paddling eller suppandet är en form av surfing, där man paddlar stående på en SUP-bräda. Detta härstammar från Hawaij.

Suppandet passar alla som gillar röra sig på vatten. SUP-brädan paddlas stående på mitten av brädan, i en axeöbred position, tårna pekande framåt. Suppa kan man både när det är blåsigt eller helt vindstilla, både på hav, sjöar eller i floder.

Varför från oss?

Hobbyhallens stora utbud av SUP-brädor gör att du hittar både marknadens förmånligaste brädor, som brädor som uppfyller ävend en mest erfarne supparens kriterier., från All Around-bräden till tävlings- och joga-bräden. 

I sidans nedre kant hittar du anvisningar, vinkar och ideer till suppandet!

Till alla SUP-brädset bjuder vi fri leverans!

Fallande ordning

Filter

 1. Deep Sea SUP-brädset Jr
  Deep Sea SUP-brädset Jr

  2 490,00 kr

  1 990,00 kr

  • SUP-bräda för unga
  • Setet innehåller allt du behöver
  • Fri leverans

  Slut i lager

Fallande ordning

Val av SUP-bräda

I vårt utbud hittar du en stor mängd olika SUP-brädor till olika tillfällen. När du köper en ny bräda, fundera över i vilka förhållanden och i vilka vatten du kommer att använda brädan samt vilka egenskaper du önskar av din bräda. Begrunda brädbeskrivningarna här under. De hjälper dig att gestalta brädornas olika funktioner. Om det uppstår frågor om SUP-brädorna, kan du kontakta oss vis chat-fönstret och vi hjälper dig välja bräda!

SUP-bräda modeller

All around SUP-bräda 

Är designad att användas i många olika förhållanden, för alla suppare till all slags SUP-paddling. I dessa brädor förenas de andra brädornas bästa sidor. Kortare modeller passar till pool-förhållanden, längre modeller till större suppare och även till familjer! Förälder och barn kan suppa tillsammmans! All around brädan passar fint till nybörjaren, men fungerar bra även till den mer erfarna supparen.

Utfärds SUP-bräda

I suppandet är det frågan om ävertyr och att upptäcka nya områden från ett nytt perspektiv. Med brädar kan du nå vattenområden dit du inte tidigare sluppit. Är du sedan på väg på en längre tur eller söker du en SUP-bräda med mer  prestanda, är utfärds SUP-brädan ett bra val. Pga brädans bättre stabilitet och styvhetsgrad passar utfärdsbrädan även till att bära andra utfärdstillbehör, fast den ändå är en snabb curiser, tack till den fina profilieringen med den snygga fören. En luftfylld bräda transporterar du behändigt med dig i ryggsäcken som medföljer, ifall du behöver fortsätta till fots.

Tävlings SUP-bräda

Tävlingsbrädorna skiljer sig genom formen från alla andra brädor pga sin spetsiga och smala, böjliga stomme. Denna form ger ett kajak- och ett båtliknande, snabbt och aerodynamiskt slutresultat. Brädornas smala form och spetsiga för gör dem till aningen mer krävande pga balansen, men tillför ändå brädans flytande glid på vattnet som gör dem mycket snabba att paddla. 

Joga SUP-bräda

SUP-jogans popoläritet fortsätter att öka och luftfyllda SUP-brädor erbjuder allt vad du behöver när din stressnivå behöver sjunka och för att uppnå ett rofyllt tillstånf med SUP-jogan. Dessa , för joga, pilates och andra fitness-övningar,  brädena är tjockare och bredare än andra brädor. Stadig däckyta, med mjuk EVA-yta, gör denna bräda till det perfekta joga-underlaget, som ger den bästa vattenjoga erfarenheten.

Grupp SUP-bräda

Suppandet är en bra motionsform, det är socialt och roligt att göra tillsammans med familjen. Grypp SUP-brädorna är tillverkade för 3-8 personer och är till storleken över 5 meter långa! Dessa brädors längd gör att du inte blir tvåa!

Till vem passar suppandet?

Suppandet är vuxit i populäritet med väldig fart och SUP-brädan är ett bra val tex till sommarstugan! Att börja suppa är väldigt enkelt och grunderna lär du dig på några minuter. SUP-brädorna möjliggör användning även till joga samt till olika gymnastik- samt till muskelkonditionsträningar eller till fiske.

Suppande ger hela kroppen motion, som utvecklar musketstyrka (speciellt överkroppens muskler), balans samt kondition, samtidigt som du njuter av naturen och det vackra sommarvädret. Suppandet passar alla som gillar att röra sig på vatten.

SUP-pande passar åt:

 • idrottare, som vill träna på vatten
 • lungt paddlande i solnedgång
 • hela familjen, som vill hitta något nytt att göra på vatten
 • joga- och muskelkonditionsträning 

SUP vinkar

1. Spänn dig inte  -försök vara avslappnad: FAst brädan kan kännas ostadig, är den gjord till att stå på i vatten, och den stjälper inte fast vikten förflyttas lite mot ena sidan . När du flyttar dig på brädan, ta en avslappnad, med stadig position och sök den bästa balansen.

2. Paddlingsjobbet görs vid fötternas framsida: Börja dragen möjligast framme, nära fören och fortsätt med nästa, alltid vid foten. . Detta tillför paddlingen mer effekt och hastighet.

3. Hela bladet i vattnet: Kom ihåg att hela paddelns blad skall vara under vattenytan, så får du från varje drag ut allt .Ofta ser man, att supparen sänker bara halva bladet under vatten, och får på så sätt inte all effekt ut av paddlandet . Detta bör kontrolleras speciellt på längre turer.

4. Använd hela kroppen: Undvik att paddla enbart med armarna. Producera kraft med hela överkrppen och använd de stora musklernas kraft.  

5. Såhär paddlar du rakt:  När du paddlar skall du hålla paddlen möjligast upprätt från vattnet sett, håll bladet rakt när det är i vattnet, försök dra paddeln så nära brädan som möjligt och se till att draget inte går för långt bak utan slutar vid den egna foten. 

Idéer för suppandet:

 • Sjösuppande
 • Havssuppande
 • Flodsuppande
 • Skärgårdssuppande
 • Stadssuppande
 • SUP-joga
 • SUP mindfullness och meditation
 • SUP-surfning
 • Nattsuppande
 • SUP-fiske